Desirée de Klerck | 40 jaar | Verpleegkundige UMC

En dan begint die analyse met een beschrijving van je persoonlijkheid…Oke dat was slikken. Bij elke regel die ik las herkende ik mezelf. Ik kreeg een brok in mijn keel want ineens begreep ik waarom die dingen doe zoals ik ze doe. En dat kwam allemaal uit een online vragentest??

Op uitnodiging van Annelies mocht ik, Hester bezoeken. Achteraf in een periode waarin ik het ‘tt meest nodig had.

Hester en ik hadden eerste telefonisch contact en gelijk voelde ik me op mijn gemak. Een telefonische intake, praten over jezelf is nog niet zo makkelijk maar aan Hester wilde ik het wel vertellen.

Ik moest 2 online vragenlijsten invullen. Ik mocht niet teveel nadenken, invullen op gevoel. Daarna een afspraak bij Hester op kantoor. Een mooi pand in Utrecht. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten maar Hester vertelde stap voor stap het plan.

Er was een Talentenanalyse gemaakt. En dan begint die analyse met een beschrijving van je persoonlijkheid…Oke dat was slikken. Bij elke regel die ik las herkende ik mezelf. Ik kreeg een brok in mijn keel want ineens begreep ik waarom die dingen doe zoals ik ze doe. En dat kwam allemaal uit een online vragentest??

Je krijgt een overzicht met je sterke punten en ook minder sterke punten. Bijvoorbeeld ik scoor hoog met sociale empathie maar heb geen prestatiemotivatie, heel verhelderend!

Het bijzondere is dat alle punten positief worden gebracht. Je bent niet ergens niet goed in maar je hebt er minder aanleg voor. Dat komt minder hard aan.

Er is ook een beroeps Sectoren en Activiteiten Analyse gemaakt. Ook erg handig om te kijken waar misschien nog meer je interesses en kwaliteiten liggen.

Ik heb er persoonlijk erg veel aan gehad en raad het iedereen aan om het een keer te doen. Erg verhelderend om nu eens op papier te hebben waarom je dingen doet zoals je ze doet. Kan er thuis mee dreigen, kijk ik heb weinig energie want zo ben ik!

Nee das gekheid maar het geeft wel veel inzichten.

Dankzij Hester ben ik kritisch naar mezelf gaan kijken en ben ik nog wel gelukkig in het werk wat ik doe? Na lang wikken en wegen, na 16 jaar op dezelfde afdeling te hebben gezeten, heb ik per 1 december een andere baan. Die stap had ik misschien wel genomen zonder Hester maar nu had ik wel een goed gevoel erover dat ik het ook zou kunnen en dat ik vol vertrouwen het sollicitatieproces in kon gaan. En met succes want ik kan nu zonder moeite mijn sterke kanten benoemen maar ook de wat mindere.

Neem contact met mij op

Vul onderstaande velden in en ik neem contact met u op.