Talentontwikkeling voor hoogopgeleide professionals

Coaching

 Professionals inspireren in hun ontwikkeling

Zelfkennis is de onmisbare basis voor de ontwikkeling als professional, voor soepele samenwerking en doelgerichte groei. Met coaching help ik medewerkers en leidinggevenden om patronen te doorbreken voor nu en voor langere tijd. En om hun eigen motivatie te creëren en te houden.

Heb jij hiermee te maken?

Als werkgever heb je regelmatig werknemers die niet optimaal functioneren. Je ziet dat er echt potentie in een medewerker zit, maar het komt er niet helemaal uit. Een werknemer werkt niet lekker samen met andere collega’s. Een leidinggevende bij wie wel erg veel medewerkers uitvallen of weggaan. Iemand houdt zich stil tijdens een overleg terwijl je weet dat hij veel kan toevoegen. Een medewerker die niet voldoende productief is. Of van een heel andere orde, een medewerker die net is gepromoveerd naar een leidinggevende functie en die je wil laten ontwikkelen op leidinggevende skills. Soms hebben werknemers en leidinggevenden gewoon iets extra’s nodig in hun ontwikkeling dat je als werkgever niet kunt bieden.

Jij wilt…

graag dat de medewerkers in jouw bedrijf zich blijven ontwikkelen, zodat zij efficiënter werken, beter samenwerken, meer initiatief nemen, er minder verzuim is en innovatie hoogtij viert! Met ander woorden, jij wilt dat jou medewerkers bruisen van de energie en samen de mooie doelen die je hebt met je bedrijf, weten te overtreffen! 

Hoe gaaf is het als jouw medewerkers stralend en vol trots op een verjaardag vertellen waar zij hun kostbare tijd en energie aan besteden? Dat ze echt het gevoel hebt dat het ertoe doet waaraan zij werken in jouw bedrijf? En dat ze de fijnste werkplek hebt die ze zich maar kunnen voorstellen?    

Coaching

Inspireren in ontwikkeling

Ik help je medewerkers en leidinggevenden aan zelfkennis en stimuleer tot ontwikkeling via coaching. Zelfkennis is de onmisbare basis voor de ontwikkeling als professional, voor soepele samenwerking en doelgerichte groei.

Een goede coach stelt de juiste vragen om ontwikkeling in gang te brengen. In individuele coachgesprekken daag ik medewerkers en leidinggevenden uit om eerlijk naar zichzelf te kijken en patronen te doorbreken. Inzichten en handvatten om concreet aan de slag te kunnen. Zodat…

  • deze mensen kunnen sprankelen in hun leven én in hun werk.
  • een leidinggevende geen trucjes meer toepast, maar wel leert leidinggeven vanuit zijn eigen stijl.
  • medewerkers soepel leren samenwerken.
  • medewerkers initiatief tonen en actief deelnemen.
  • medewerkers beter kunnen plannen en organiseren.
  • mensen afscheid nemen van patronen en overtuigingen die niet helpen om te kunnen floreren.
Ervaringen

Wat anderen zeggen

De coachvraag waar ik bij Hester mee kwam was eigenlijk opgesplitst in twee vragen: hoe kan ik meer zichtbaar worden binnen de organisatie; hoe kan ik zelf meer initiatief nemen en anderen uitdagen? De TMA was de uitgangspositie van het coachingstraject: waar liggen mijn talenten en hoe kan ik deze gebruiken om mijn doelstellingen te bereiken? De coachvragen werden hiermee vertaald naar praktische situaties en actiepunten. Hester heeft daarmee een duidelijke en persoonlijke aanpak, die ik erg prettig vond. Ik had nog nooit eerder een coachingstraject gevolgd, dus ik wist niet goed wat ik kon verwachten. Het verraste mij dat ik na elke sessie het gevoel had een nieuw inzicht te hebben geleerd en hier ook praktisch mee aan de slag kon. Het coachingstraject heeft mij meer zelfkennis gegeven, en praktisch inzicht in hoe ik dingen kan aanpakken op een manier die bij mij past. Ik heb nu meer vertrouwen om meer van mezelf te laten zien op de werkvloer.

Anoniem

Vertrouwen was er al direct na ons eerste gesprek. Hesters rust en gave om zonder enig oordeel te luisteren vind ik bijzonder fijn aan haar. Ik ben onder de indruk van de manier waarop Hester tussen de regels doorleest. Keer op keer lukte het haar om heel precies onder woorden te brengen wat ik probeerde te zeggen. Hester is hierdoor in staat om in korte tijd veel inzichten mee te geven. Onze gesprekken hebben, mede door veel praktische oefeningen en tips, snel effect gehad op mijn ontwikkeling. Door Hester heb ik veel inzicht gekregen in mijzelf, mijn drijfveren en mijn relaties met anderen. Ik heb geleerd om meer op mijn intuïtie te vertrouwen. Hester heeft mij door alle gesprekken geholpen om bewuster richting te geven aan een leven en carrière waar ik gelukkig van word. En ik weet hoe ik daar, nu én in de toekomst, zelf meer invloed op kan hebben.

Mariëlle Arnoldus | 29 jaar | Project- coördinator

Het is mooi om terug te kijken en te zien hoe de talenten die we hebben besproken zo op hun plek zijn gevallen. Ik kan mijn verschillende kanten en behoeften heel goed kwijt. En daarbij word ik ook nog erg gewaardeerd, zijn er groeimogelijkheden en zijn er veel gelijkgestemde collega’s. Dat komt echt door de boost die jouw coaching me heeft gegeven.

Sanne | Hoofd Leerlingzaken

En dan begint die analyse met een beschrijving van je persoonlijkheid…Oke dat was slikken. Bij elke regel die ik las herkende ik mezelf. Ik kreeg een brok in mijn keel want ineens begreep ik waarom die dingen doe zoals ik ze doe. En dat kwam allemaal uit een online vragentest?? Hester en ik hadden eerst telefonisch contact en gelijk voelde ik me op mijn gemak. Een telefonische intake, praten over jezelf is nog niet zo makkelijk maar aan Hester wilde ik het wel vertellen. Je krijgt een overzicht met je sterke punten en ook minder sterke punten. Bijvoorbeeld: ik scoor hoog met sociale empathie maar heb geen prestatiemotivatie, heel verhelderend! Het bijzondere is dat alle punten positief worden gebracht. Je bent niet ergens niet goed in maar je hebt er minder aanleg voor. Dankzij Hester ben ik kritisch naar mezelf gaan kijken en ben ik nog wel gelukkig in het werk wat ik doe? Na lang wikken en wegen, na 16 jaar op dezelfde afdeling te hebben gezeten, heb ik per 1 december een andere baan. Die stap had ik misschien wel genomen zonder Hester maar nu had ik wel een goed gevoel erover dat ik het ook zou kunnen en dat ik vol vertrouwen het sollicitatieproces in kon gaan. En met succes want ik kan nu zonder moeite mijn sterke kanten benoemen maar ook de wat mindere.

Desirée de Klerck | 40 jaar | Verpleeg- kundige UMC

Coaching

Dit krijg je

We starten met een intake waarin we met elkaar afstemmen waarop ontwikkeling nodig is en welke aanpak hierop het beste aansluit. Eén of meer coachsessies, wel of geen TMA Talent Scan, één of meerdere personen, met of zonder trainingsacteur? Ook komt het regelmatig voor dat een leidinggevende bij een gesprek betrokken wordt in de vorm van een 3-gesprek. Er zijn allerlei variaties mogelijk. Het is maar net wat het beste zal werken bij de coachbehoefte en de betreffende personen.

Wil je medewerkers helpen partonen te doorbreken? 

Zodat zij hun potentieel optimaal beschikbaar kunnen maken? 

 

Plan een kosteloze pak-het-aan-sessie

We maken samen een plan van aanpak dat bij jouw medewerker past.

Wil je dat je medewerker zelf een intake inplant?
Stuur dan deze pagina door aan je medewerker waarin ik uitleg hoe je medewerker en ik kunnen samenwerken aan zijn ontwikkeling.