Talentontwikkeling voor hoogopgeleide professionals

Opvallende medewerkers

Als het even niet zo moeiteloos gaat

Soms vallen werknemers op. Vanwege de behoefte of noodzaak om door te groeien. Wat zou dan de beste match kunnen zijn en sluit dit aan op de mogelijkheden binnen de organisatie? Of vanwege gedrag dat problemen oplevert voor het werk. Of misschien wel vanwege minder leuke redenen zoals bij burn-out/ bore-out, bovengemiddeld verzuim, een conflict, lage productiviteit, etc. Soms is het niet duidelijk wat er precies aan de hand is, maar wel dat er iets aan de hand is. Ik help om de vinger op de oorzaak te leggen en ondersteun in de oplossing.

Heb jij hiermee te maken?

$

Mobiliteit & duurzame inzetbaarheid

Medewerkers die al wat langer meegaan kennen de organisatie als geen ander. Ze beschikken over waardevolle kennis en ervaring, maar zijn toe aan een nieuwe uitdaging. Deze pareltjes wil je natuurlijk laten doorgroeien binnen je bedrijf. Want je wil natuurlijk niet dat dit pareltje naar een ander bedrijf vertrekt. 

$

High Potentials

Sommige medewerkers vallen op omdat ze meer in hun mars hebben, maar komen binnen hun takenpakket niet tot hun recht. Misschien heeft deze medewerker een specifiek talent, een unieke expertise of is (latent) hoogbegaafd? Zonde om dit talent onbenut te laten! Ik ben ook gespecialiseerd op coaching bij hoogbegaafdheid.

$

Verzuim

Een keertje ziek zijn gebeurt ons allemaal. Maar als een medewerker wel erg vaak of langdurig ziek is, wordt het een probleem. Werk blijft liggen, collega’s worden gehinderd in hun werk en moeten zelfs een tandje bijzetten. Bij verzuim heb je hogere kosten, maar de werkdruk wordt daarmee niet verlaagd. Sterker nog, de werkdruk wordt hoger, waardoor het risico op extra verzuim toeneemt. Kortom, genoeg redenen om verzuim aan te pakken. Dit geldt voor regelmatig verzuim en ook voor langdurig verzuim zoals burn-out en bore-out of na een conflict. 

$

Veranderingen in de organisatie

Ook de organisatie zelf is continu in ontwikkeling. Daarmee veranderen ook de doelen en taken waarop je medewerkers ingezet kunnen worden. Maar wat doe je dan met medewerkers die eerder waren aangenomen voor taken die er dan niet meer zijn?

$

Productiviteit

De productie die je mag verwachten van een medewerker komt er niet altijd uit. Vervelend voor de organisatie en voor de medewerker zelf. Het heeft impact op het zelfvertrouwen. Collega’s worden gehinderd in hun werk. Het doet iets met de sfeer in het team. En, wordt dit wel opgemerkt door het management maar niet opgelost, heeft dat gevolgen voor het vertrouwen in de organisatie. Indirect -via deze kettingreactie- hebben minder productieve medewerkers meer invloed op de organisatie als geheel dan in eerste instantie lijkt.

$

Samenwerking en communicatie

Waar gewerkt wordt, wordt gecommuniceerd. En waar gecommuniceerd wordt, wordt samengewerkt. Een geoliede machine is de droom van elke werkgever. Maar mensen zijn mensen, dus er botst nog wel eens wat. Mensen die niet lekker liggen in een team, elkaar niet goed begrijpen, ja zeggen maar nee doen, conflicten, eindeloos vergaderen en niet tot daadkracht komen, etc. 

Wil jij…

 • de pareltjes niet kwijtraken, maar laten doorgroeien binnen je organisatie?
 • de vruchten kunnen plukken van high potentials doordat zij ten volste floreren?
 • bij veranderingen in het bedrijf je medewerkers alsnog kunnen inzetten voor andere taken?
 • problemen in productiviteit oplossen zodat je human capital ook echt humal capital is?
 • conflicten of andere problemen in samenwerking en communicatie oplossen zonder daarmee een waardevolle medewerker kwijt te raken?
 • verzuim verminderen? Burn-out of bore-out voorkomen of oplossen? Wil je zicht hebben op onderliggende? oorzaken van hoog, regelmatig of langdurig verzuim zodat je weer een gezonde organisatie hebt?
Opvallende medewerkers

weer laten floreren

Ik kan je helpen om in uitdagende situaties toch (weer) het beste uit je medewerkers te halen. Of het nou gaat om medewerkers die groeien of struikelen. We brengen de oorzaken en mogelijkheden in kaart. Waar liggen pijnpunten en waar liggen kansen? We gaan op zoek naar het oorzaken, het potentieel en de oplossing. Om dit vervolgens daadwerkelijk om te zetten naar actie.

 

 • Medewerkers die floreren zijn meer vitaal, innovatief en productief. Zij laten de organisatie floreren en tillen je bedrijf naar een hoger level!
 • Je human capital is ook echt je human capital
 • De doelen van de organisatie kunnen worden behaald, de organisatie krijgt groeiruimte
 • Het eindeloos brandjes blussen is verleden tijd
 • De productiviteit gaat omhoog
 • Innovatie neemt een vlucht
 • Verzuimcijfers dalen
 • Medewerkers floreren
Ervaringen

High potential Programma

Zeker met de huidige arbeidsmarkt is het voor een bedrijf van wezenlijk belang om aandacht te besteden aan mobiliteit en duurzame inzetbaarheid. Het human capital dat aanwezig is wil je behouden. Voor een internationale organisatie in automotive werk ik mee in een high potential programma. Deelnemers zijn medewerkers bij wie potentie waargenomen. Met mij doorlopen ze een coachtraject waarin we het potentieel inzichtelijk maken met de TMA Talent Scan. Daarmee maken we inzichtelijk welke rol goed aansluit als vervolgstap. We maken een Persoonlijk Ontwikkelplan voor hun toekomst binnen het bedrijf obv een model. En dit plan mogen ze dan presenteren aan hun werkgever.

Hester heeft een duidelijke en effectieve methode waarmee ze te werk gaat. Deze methode in combinatie met haar luisterend oor heeft ervoor gezorgd dat ik antwoorden heb gevonden op mijn coachvraag. Deze antwoorden hebben mij enigszins verrast omdat er tijdens de sessies kwaliteiten en interesses naar boven kwamen die ik niet snel achter mezelf had gezocht maar blijkbaar toch bezit. Conclusie, het is heel fijn om met Hester samen te werken! Ik geef het totale coachtraject het eindcijfer 8. Ik geef mijn coach het rapportcijfer 9.

Danique Jansen | 24 jaar | Senior Project- medewerker

opvallende medewerkers

Dit krijg je

We starten met het inventariseren van wat er nodig is. Vervolgens maken we een plan van aanpak. Hierin houd ik graag de lijntjes kort en werk transparant naar alle betrokkenen. Ook werk ik graag met korte en lange termijn oplossingen, rekening houdend met wat haalbaar is. Als zaken buiten mijn expertise liggen, haak ik een expert aan of verwijs ik door. Ik beschik over een groot netwerk met deskundige professionals en sta open voor samenwerking met het netwerk van de opdrachtgever.

Het échte gesprek met de werknemer(s) en stakeholders is onmisbaar om dergelijke vraagstukken op te lossen. Gesprekken worden ingezet voor onderzoek, coaching en advies. Zo krijg je de vinger op de zere plek, worden problemen opgelost en word je hierin ondersteund.

Wil je een medewerker die vastloopt verder brengen? 

 

Plan een kosteloze pak-het-aan-sessie

We maken samen een plan van aanpak waarmee we het probleem voor korte en lange termijn aanpakken.