Talentontwikkeling voor hoogopgeleide professionals

Over mij

Hester van Zoelen

Als klein meisje keek ik al vol verwondering de wereld in: waarom doen mensen zoals ze doen? Zo stelde ik mezelf ook de vraag in mijn eerste bijbaantje in de spoelkeuken van een zorginstelling. Deze mensen werken hier al tien jaar, of langer? Wat motiveert ze? Ik liet het niet na om dit gewoon te vragen. In de banen die volgden was ik vaak de rechterhand van de leidinggevende omdat ik haarscherp in de gaten had wat mensen dreef, waar het goed ging en waar niet. En wat er nodig was om dit op te lossen.

Ik heb gezien wat niet werkt in organisaties. Wat er misgaat als mensen alleen maar bezig zijn met brandjes blussen en niet aan het echte werk toe komen. Als leiding niet duidelijk is. Als gewerkt wordt aan nieuwe producten beslissingen worden genomen die demotiverend werken. Ik heb gezien dat er ongelooflijk veel energie en mankracht wordt ingestopt maar dat het aan de andere kant net zo hard weer weglekt.

En ook heb ik gezien dat als je de juiste beslissingen neemt op strategisch niveau in de simpelste dingen, er mensen gaan floreren. Medewerkers versterken elkaar en met zijn allen tillen zij je bedrijf naar een hoger level. Dit zorgt voor chemie. Voor aantrekkingskracht. Voor zowel klanten als voor medewerkers. Mensen willen graag bij joúw bedrijf komen werken en blijven werken. Dat is waar ik voor ga. En dat is waar ik voor sta.

Leergierig

Leergierig als ik ben, heb ik verschillende opleidingen gevolgd. Ik doe niet zomaar wat, ik wil hiervoor ook een goede basis hebben. Met een solide basis op talentontwikkeling, Sociale Psychologie, HRM, coaching, burn-out/ bore-out en hoogbegaafdheid help ik bedrijven en professionals vanuit de focus op werkgeluk en talentontwikkeling. Als coach ben ik EIA gecertificeerd.

Voordat ik het vakgebied van persoonlijke ontwikkeling instapte, heb ik veel onderzoek gedaan. Voornamelijk onderzoek naar Life Style, identiteitsontwikkeling en studiekeuzeprocessen. Ik ben namelijk ontzettend nieuwsgierig naar wat het gedrag van mensen in beweging brengt.

Opdrachtgevers

Opleidingen

Inspireren in ontwikkeling

  • Ik wil graag samen met bedrijven werken aan het talent binnen hun organisatie. Daarom volg ik op dit moment de opleiding Human Resource Management, zodat ik ook ingezet kan worden als de rechterhand van HR in een organisatie. Talentvolle medewerkers worden bij succesvolle bedrijven en organisaties optimaal tot ontwikkeling gebracht, hoe organiseer je dit vanuit HRM (huidige opleiding in 2022)?

  • Burn-out is een groot probleem voor werkgevers. Met de opleiding Burn-out Coach kan ik op professionele wijze meedenken en meewerken in het voorkomen en oplossen van burn-out bij werknemers (huidige opleiding in 2022).

  • Ik ontdekte dat hoogbegaafden niet altijd hun extra kwaliteiten ten volste kunnen benutten in hun werk! Vaak omdat de werkgever niet weet hoe dit optimaal gestimuleerd kan worden. Zonde, als bedrijf mis je daarmee de enorme slagkracht, creativiteit en innovatieve kracht waar deze mensen over beschikken. Daarom heb ik me verdiept in wat hoogbegaafdheid nou werkelijk is met de opleiding Coaching bij hoogbegaafdheid. Ik neem je graag mee in wat deze uitblinkers nodig hebben vanuit hun werkgever (2021).

  • Alles draait om talent en zelfkennis. Ik behaalde de licentie om de TMA Talent Scan bij zowel individuen als in teams te mogen afnemen en toepassen. Hiermee heb je als werkgever en als werknemer concrete handvatten waarop ontwikkeling mogelijk en nodig is.
  • Met Life & Loopbaancoaching (Post HBO) waarin de persoon als basis wordt gezien om van daaruit werk te laten aansluiten. Hiermee behaalde ik mijn EQA accreditatie voor practitioner coach (2016)
  • Met de cursus Video Interactie Begeleiding (VIB) leerde ik mensen feedback geven op hun gedrag via video-opnamen (2009)
  • Rebounce Coaching Workout was mijn eerste coachopleiding, gericht op het matchen van werknemers op de cultuur, missie en strategie van de organisatie
  • Sociale Psychologie (2004, Universiteit Utrecht). De wetenschap van menselijk gedrag in relatie tot hun omgeving, met veel overlap met Arbeid & Organisatiepsychologie
Mijn wens is

Dat er alleen nog maar bruisende organisaties zijn met energieke, bevlogen medewerkers.

Dat zij samen vol ervoor gaan. Samen willen bouwen aan mooie dingen waar ze ook echt achter staan. Dat deze mensen met elkaar zo’n knallende chemie hebben dat ze samen het bedrijf naar een hoger level tillen. Dat er geen tijd meer wordt verspild aan brandjes blussen en zinloze klusjes. Maar dat je de verzuimcijfers ziet dalen, je de productiviteit ziet toenemen. Mensen worden creatiever en komen met indrukwekkende innovaties zodat je je als bedrijf steeds weer sterk positioneert in de markt. Met onderscheidend vermogen een enorme aantrekkingskracht hebben op klanten én op (nieuwe) medewerkers.

Ik geloof erin dat het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn om met blije medewerkers een enorme aantrekkingskracht met je te bedrijf neer te zetten. Op zowel klanten als op nieuwe medewerkers.

Hester van Zoelen

Wil jij een bruisend bedrijf vol florerende wedewerkers?

Een bedrijf waarover je medewerkers lyrisch vertellen over hun werk op een feestje? Niet om alleen maar samen een beetje blij te zijn, maar wel om samen vol energie te werken aan een bruisend bedrijf. Want we weten allemaal dat sprankelende bedrijven moeiteloos groeien.

Plan een kosteloze pak-het-aan-sessie

Hierin verkennen we samen wat jouw bedrijf nodig heeft om dit samen met je medewerkers te bereiken.