Ondernemer

Coach voor ondernemers – Lekker in je Flow? Of ploeg je verder?

Als ondernemer start je vaak vanuit een bepaalde droom. Of juist vanuit een toevallige samenloop van omstandigheden. Je bedrijf groeit. Het is in dat geval heel goed om jezelf scherp te houden met een ondernemerscoach! Maar ook als je van plan bent een bedrijf te starten, hoe pak je dit aan? Doelgericht bouwen aan de toekomst van je bedrijf voorkomt niet alleen dat het mis gaat. Het zorgt dat je blij wordt van het ondernemen! Zeg nou zelf, zit je liever lekker in je flow? Of ploeg je nog even verder?

Waar loop je tegenaan als ondernemer?

Typische vragen waar een ondernemer tegenaan loopt zijn:

 • Waar wil ik als ondernemer naartoe? Hoe ziet de toekomst van mijn bedrijf eruit?
 • Ik wil graag zaken uitbesteden. Wat besteed ik uit, wat doe ik zelf?
 • Mijn bedrijf loopt prima, maar ik word er niet echt blij van… waar ligt dit aan? Wat doe ik eraan?
 • Ik heb moeite met plannen en organiseren, of om mezelf dagelijks te motiveren aan de slag te gaan. Hoe houd ik mij gemotiveerd als ondernemer?
 • In het contact met klanten gaat steeds hetzelfde mis, hoe komt dit en hoe lost ik dit op?
 • Staat jouw vraag er niet bij? Check gerust of je met jouw vraag bij mij terecht kunt…

Coaching vanuit menselijk oogpunt

Als ondernemerscoach benader ik het coachtraject niet vanuit economisch of bedrijfsmatig oogpunt, maar wel vanuit menselijk oogpunt. Wat kenmerkt jou als ondernemer en hoe zet je dit om in kansen? Op deze manier blijf je dichter bij jezelf als persoon, waarbij ik geloof dat je bedrijfsmatig sterker wordt.

Wat gaan we doen?

Tijdens een telefonische intake bespreken we wat je nodig hebt vanuit een ondernemerscoach. Je kunt een traject volgen met meerdere sessies kort achter elkaar. Maar heb je meer behoefte aan een eenmalige brainstormsessie? Ook dat kan, evenals onderhoudssessies eens in de 3 tot 12 maanden. Dat wat jij nodig hebt als ondernemer.

Coachtraject voor ondernemers

 1. Als ondernemerscoach ga ik samen met jou aan de slag met tenminste één essentieel ingrediënt: de Talenten Motivatie Analyse (TMA). Met deze Talent Scan heb je in één oogopslag duidelijk waar jouw energizers en energydrains Hiermee krijg je inzicht in hoe je jouw talenten inzet om succesvol te zijn als ondernemer.
 2. Een ander ingrediënt dat aan bod kan komen is je persoonlijke missie. Als ondernemerscoach breng ik al jouw drijfveren, ideeën, wensen en gedachten terug tot één zin die dát omvat, waarop je met trots en voldoening op terug wil kijken als je oud & grijs bent. Zo match je je persoonlijke missie met de missie van je bedrijf.
 3. Vervolgens geven we gezamenlijk invulling aan het plan dat jou verder gaat helpen. Welke doelen komen hierbij aan bod, wat heb je nodig om deze doelen te bereiken en hoe ga je dit realiseren? Ik hou ervan zaken lekker concreet te maken en over te gaan tot actie. Geen enkele ondernemer is ooit vooruit gekomen door te blijven hangen in het genereren van inzichten.
 4. In de laatste sessie bespreken we jouw persoonlijke Plan van Aanpak. Een belangrijke vraag hierbij is: hoe ga je zelfstandig verder?
 5. Eventueel kunnen we het traject vervolgen met onderhoudssessies. Dan zien we elkaar elke 3-6 maanden terug zodat we de doelen en het plan kunnen scherpstellen.

Eenmalige sessie

Ook is het mogelijk om als ondernemer een eenmalig keuzedilemma voor te leggen. Met een eenmalige brainstormsessie zetten we alle voors, tegens en andere consequenties op een rij, waarbij ik met mijn analytische blik en scherpe vragen het verschil kan maken met een avondje sparren met goede vrienden.

Onderhoudssessies

Wil je jezelf scherp houden over langere tijd? Om de focus te houden op je zakelijk en/ of persoonlijke doelen, wil je jezelf ontwikkelen op typische ondernemers skills over langere tijd? Stel je vraag, dan kunnen we kijken of ik de juiste ondernemerscoach ben voor jou.

Wat levert het mij op als ondernemer?

Voor een ondernemer zijn helderheid, overzicht en focus belangrijke zaken essentieel. Dit helpt je doelen te bereiken, waarbij je ook nog dicht bij jezelf blijft als persoon. Als ondernemerscoach help ik je je flow te vinden. En ik kan je beloven: dit kan je een immens gevoel van geluk geven! Door je te richten op jouw persoonlijke betrokkenheid en bevlogenheid, vaar je de juiste koers met jouw ondernemerschap.

Neem contact met mij op

Vul onderstaande velden in en ik neem contact met u op.